Rolls-Royce fullfører oppkjøpet av Siemens’ Electric and Hybrid-Electric aerospace propulsion business

Flight Design F2 E vakte oppsikt på EATS i Berlin i oktober
Rolls-Royce har fullført oppkjøpet av den elektriske og hybridelektriske fremdriftsvirksomheten for aviation fra Siemens (tidligere kjent som eAircraft-Business). Dette etter en periode med konsultasjoner med de ansatte.

Avtalen om oppkjøp ble gjort kjent i juni 2019 og understreker hvordan den utvilkingen Siemens har stått for passer inn i selkapets strategi om å gjøre "elektrisitet til vinneren" og vil bidra til å fremskynde Roll-Roys ambisjoner om å spille en viktig rolle i den ‘tredje æra’ i luftfarten.

For Flight Design og deres F2 Electric som allerede flyr blir Roll-Royse som eier en usedvanlig kompetent partner i innspurten av el-motor sertifiseringen. 
Flight Design og Rolls-Royse er partnere i småflysegmentet der Pilot Flight Academy nylig plasserte en ordre på ti skolefly av typen  F2-E. Da er det ekstra stas når EASA har utpekt Norge til foregangsland innen elektrisk luftfart og Widerøe deltar i forskingsprosjektet Zero-emission aviation sammen med Rolls-Royse.