Første hel-elektriske flyskole velger F2E fra Flight Design

Pilot Flight Academy er en av Europas største flyskoler. Hovedbasen er på Torp og avdeling på Notodden. Skolen har per i dag 350 studenter, over 60 instruktører og mer enn 20 fly i flåten.

Aero-Nor AS som agent for Flight Design i Tyskland har formildet en avtale der Pilot Flight Academy – PFA på Torp i Sandefjord har bestilt ti fly av typen F2E. Det EASA-sertifiserte flyet med Siemens elektromotor vil bli for opplæring av kommersielle piloter. Når flyene leveres i 2021 vil de gjøre det mulig for PFA å tilby hel-elektrisk MPL-pilotutdannelse med bruk av elektriske fly og simulatorer

CEO i PFA, Frode Granlund sier han er stolt over å kunne lansere hel-elektrisk utdannelse. Kompetansenivået hos Aero-Nor AS og det at F2E designet fra Flight Design er perfekt som skolefly var sterke faktorer for å velge Flight Design. Samtidig ligger denne produsenten lengst fremme og kan per idag som eneste produsent tilby endurance på nærmere 3,5 timer kun med elektrisk fremdrift. Flyene kan benyttes til både VFR og IFR

Siemens Elektromotor som fra nyttår blir en del av Rolls Royce vil besøke PFA på Torp og har annonsert et tett samarbeide frem til flyene er klare for levering i løpet av 2021.

Flight Design er spesielt kjent for sitt Kompositt design med markedsledende sikkerhets cabin. F2 konseptet og senere F4 som betyr hhv 2 og 4 seters kabin kan leveres med både moderne Rotax forbrenningsmotorer og Siemens Elektromotor. På den måten kan samme flytype benyttes til fleksibel operasjon når lengre flytid er ønskelig utover det elektrodrift per i dag kan tilby. Les mer hos Flight Design – klikk her